Vorming & workshops

Vorming & workshops

Vanuit het expertisecentrum Volle Maan werken we graag mee aan het vormingsaanbod binnen jouw organisatie. Sommige vormingen kunnen we vanuit onze expertise zelf aanbieden, voor andere doen we beroep op gespecialiseerde externe lesgevers.

Hieronder vind je een overzicht van vormingen en workshops waarmee we reeds ervaring hebben. Ben je op zoek naar een andere workshop binnen het thema van moeder en kind, neem dan zeker contact met ons op. Samen met jou gaan we dan op zoek naar een aanbod op maat van jouw organisatie!

Babymassage

Doelgroep
Ouders met baby’s van 6 weken tot 9 maanden

Inhoud
Babymassage is een intense manier om warmte en geborgenheid door te geven aan je kind. De zachte handelingen tijdens de massage brengen jezelf en je baby volledig tot rust. Tijdens deze workshop krijg je specifieke tips mee en kan je ervaringen uitwisselen met andere ouders.

massage

EHBO bij baby's

Doelgroep
Ouders en geïnteresseerden

Inhoud
Een ongeluk is snel gebeurd. Hoe reageer je best wanneer je baby zich verslikt? Hoe behandel je wondjes bij de allerkleinsten? Wat moet je doen wanneer je kind het bewustzijn verliest? Wat is onschuldig, wat is ernstig?
Wanneer zoek je meteen hulp? Wanneer bel je de hulpdiensten? Wat doe je intussen?

Een leerrijke en duidelijke vorming die je de basis van EHBO bij baby’s meegeeft.

EHBO

Cultuursensitieve voorlichting

Doelgroep
Professionelen en niet-professionelen

Niet-professionelen: onze eigen expert ter zake geeft aan de hand van de cultuursensitieve voorlichtingskoffer die we ontwikkelden een heldere en open infosessie over anticonceptie en seksualiteit voorbij verschillende culturen.

Professionelen: je leert zelf hoe je met het vormingspakket van de cultuursensitieve koffer aan de slag kan gaan en zo een inclusief info-moment genereert. Aan de hand van het beschikbare materiaal krijg je een training om zelf een correcte én toegankelijke voorlichting op touw te zetten die niet blind is voor doelgroepen met andere gevoeligheden.

Les

Gebarentaal bij baby's

Doelgroep
Ouders en geïnteresseerden

Inhoud
Een leuke en spontane manier om met je kindje te communiceren nog voor de eerste woordjes. Gebaren kunnen baby's en jonge kindjes helpen bij hun prille communicatie. Tijdens deze workshop leer je de eerste gebaren aan, waarna je zelf thuis verder aan de slag kan. Gebarentaal bevordert de expressie en zorgt ervoor dat heel wat frustratie in de kiem gesmoord worden. Je kan babygebaren gaan gebruiken vanaf 6 maanden, na maand 8 kan je gebaren terug verwachten.

expressie

Draagdoeken

Doelgroep
Zwangeren, ouders en baby's

Inhoud
Een ervaren draagconsulente wijd je in in de wondere wereld van de draagdoeken. Na een onderdompeling in alle basiskennis over veiligheid en ergonomie, kan je tijdens de workshop op zoek gaan naar dé manier om je kindje dicht bij jou te houden die bij je past. Je krijgt de kans om naar hartenlust verschillende draagsystemen uit te proberen, leert alles over de kunst van het knopen en afstellen, en deelt tips & tricks met zowel de ervaringsdeskundige als andere babydragers (in wording).

Draagdoeken

Borstvoeding

Doelgroep
Ouders en geïnteresseerden

Inhoud
Denk je eraan om je baby borstvoeding te geven, of ben je al op de goeie weg maar kan je nog wat extra hulp, steun en goede raad gebruiken? Tijdens deze workshop word je wegwijs gemaakt in het geven van borstvoeding, en krijg je eerlijke en correcte info over hoe je het allemaal best aanpakt. Van mentale overwegingen, over gezondheidskwesties tot praktische aanpak word je op weg geholpen om een weldoordachte keuze voor borstvoeding in goede banen te leiden.

borst

Cultuursensitieve zwangerschapskoffer

Doelgroep
Professionelen en niet-professionelen

Niet-professionelen: onze eigen expert ter zake geeft aan de hand van de cultuursensitieve zwangerschapskoffer die we ontwikkelden een heldere en open infosessie over zwangerschap. Het doel van de koffer is de levenskwaliteit en gezondheidsvaardigheden tijdens zwangerschap.

Professionelen: je leert zelf hoe je met het vormingspakket van de cultuursensitieve zwangerschapskoffer aan de slag kan gaan en zo een inclusief en toegankelijke info-moment genereert met oog voor doelgroepen met andere gevoeligheden. 

train de trainer