Borstvoeding - info en steun

Borstvoeding - info en steun

Borstvoeding geven brengt heel wat voordelen met zich mee voor zowel het kindje als de ouders. Zo wordt de baby minder snel ziek omdat hij op natuurlijke wijze zijn immuniteit versterkt. Verder is borstvoeding een uitstekende manier om moeder(figuur) en kind aan mekaar te hechten. En je krijgt de moedermelk dan nog eens gratis en voor niets ook!

Maar dat wil niet zeggen dat het borstvoeden altijd van een leien dakje gaat. Voor heel wat vrouwen is het in het begin best wat sukkelen en zoeken.
Het is een uitdaging, maar één die je niet alleen hoeft aan te gaan.
Je kan bij verschillende zorgverleners terecht met al jouw zorgen en vragen rond borstvoeding!

borstvoeden

 

Ondersteuning

Bij de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) vind je een vroedvrouw met een luisterend oor, warme handen en de nodige tips en tricks. 
Via de zoek
functie op hun website kun je zoeken per provincie en per specialisatie, en zie je ook welke vroedvrouwen een extra opleiding lactatiekunde volgden.

logo vbov


Bij De Belgische Vereniging van Lactatiekundigen vzw (BVL) vind je een lactatiekundige voor gespecialiseerde hulp bij borstvoeding.

bvl

 

Voor meer informatie en ondersteuning rond alles wat met borstvoeding te maken heeft, kun je ook bij La Leche League Vlaanderen, Vereniging Begeleiding en Bevordering van Borstvoeding, Kind en Gezin en Borstvoeding vzw terecht.

      la leche league              vbbb              Kind en gezin            Borstvoeding vzw

 

Mindset voor een geslaagde borstvoeding

Tijdens de Wereld Borstvoedingsweek 2020 nodigden we lactatiekundige Joke Muyldermans uit.
Herbekijk de video en ontdek de 7 natuurwetten die van borstvoeding een succes maken!